Hoe werkt het in de praktijk?

 

Een afspraak maken - vervolg afspraken

Je belt mij en dan maken we een afspraak voor een balans. Vragen die je nog hebt kun je dan ook stellen. Tijdens dit telefoongesprek zal ik kort vragen wat de hulpvraag is.
Na de eerste balans kijk je of deze methode bij jou past en of je een vervolg afspraak wilt maken. Het aantal behandelingen die nodig zijn voor een goede doorstroming van de energie is afhankelijk van het doel of de klacht. 3 à 4 behandelingen is doorgaans voldoende om verandering te ervaren.

De eerste afspraak

Voor de eerste afspraak nemen we iets meer tijd. Hierin wordt je klacht of probleem uitvoeriger besproken en daaruit vloeit het doel waar je aan wilt werken, waar je naar toe wilt werken.

 

Vanaf heden ben ik, net als iedere zorgaanbieder in Nederland, verplicht met iedere cliënt een schriftelijk ondertekende behandelovereenkomst af te sluiten. In deze overeenkomst staan de wederzijdse rechten en plichten vermeld. Deze behandelovereenkomst kun je downloaden en printen en voorafgaand aan het eerste consult meenemen.

Tijdens de balans

Als het doel gevormd is, gaan we balanceren. Ik laat door middel van spier testen jouw lichaam aangeven welke vorm van stress de onbalans in je lichaam veroorzaakt heeft en waarmee het zelf herstellend vermogen het beste geactiveerd kan worden. Jij maakt dus je eigen sessie helemaal op maat met behulp van wat jouw lichaam aangeeft via de spiertest. Het aller leukste van kinesiologie is dat verschillende technieken gecombineerd kunnen worden én dat jij ervaart via de spiertest welke techniek voor jou onbalans belangrijk is. Het is mooi om te ervaren hoe daardoor de juiste snaar geraakt wordt.

Het educatieve model

Ik werk volgens het educatieve model. Dat wil zeggen dat ik de gevonden onbalansen met jou op een respectvolle en onderling gelijkwaardige manier bespreek, zodat er bewustwording voor de situatie kan ontstaan. De keuze en de verantwoordelijkheid blijft op ieder moment bij jou. Je vormt zo de inzichten in je klacht, in de oorzaak van het ontstaan van je klacht, in begrip voor je reactie en je handelen én in de manier waarop jij je evenwicht kan herstellen.
Van daaruit komt dan de weg vrij naar verandering. Het legt de basis op weg naar het verdwijnen van een klacht, doordat het zelfgenezend vermogen van het eigen lichaam in werking wordt gezet en dat kan heel snel leiden tot een verhoogd welzijn. En ik mag in dit proces de begeleider zijn.

Aanvullend

Een sessie is bij uitstek bedoeld als aanvulling op de reguliere geneeswijzen. Ik stel geen diagnose, en test geen medicijnen. Daarom adviseer ik om met klachten eerst naar de huisarts te gaan.
Het balanceren van het energiesysteem ondersteunt elke andere behandeling.

Tarief

Een kinesiologie sessie kost € 75,00 per uur

Vanaf 1 januari 2019 blijft het tarief € 75,00 per uur

 

Betaling graag à contant.
De factuur ontvang je digitaal, na het consult. Deze kun je eventueel zelf indienen bij je zorgverzekeraar (zij ontvangen het graag digitaal). Afhankelijk van je polis wordt de sessie geheel of gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Vraag voor de zekerheid bij je verzekering na of de sessie vergoed wordt. Het registratienummer van de beroepsvereniging staat op de facturen vermeld, als ook de AGB code's.

 

De tijd wordt speciaal voor jou gereserveerd, bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak wordt het tarief doorberekend.

 

Registratienr. Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK): 14.01.194 K
Op alle behandelingen zijn de algemene voorwaarden van de BvK van toepassing zie website www.ki-net.nl

AGB-code zorgverlener: 90-049883
AGB-code praktijk: 90-58271

 

 Graag tot ziens!

Praktijk & Cursuscentrum voor Kinesiologie
Inge Burgerhof

Duizendblad 11 4102 KP Culemborg
06 - 28 26 32 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.begripdoorinzicht.nl

 

 

Culemborg

Je route bekijken?

Klik op de afbeelding, vul je adres in, klik op 'Plan route' en de route komt tevoorschijn

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.