Stress Release 1-2
Stress Release 3
Stress Release 4
Stress Release Energiecentra

Invisible

Stress Release 1+2

 

Deze modules vormen één geheel en kunnen niet los van elkaar gevolgd worden.

 

Tijdens de cursus Stress Release 1-2, leer je meer over de oorzaken van stress, welke invloed stress heeft op de gezondheid en wat je er zelf aan kunt doen. De sleutel om stress te reduceren = je waarneming van de gebeurtenissen te veranderen en vervolgens de stress te verminderen. Er wordt dus gewerkt aan een stuk bewustwording, maar we gaan verder dan dat. Door middel van SPIERTESTEN en oefeningen leer je technieken om deze stress te hanteren en te transformeren. De correctiemethoden van KINESIOLOGIE zorgen ervoor dat processen van loskoppelen, ontladen en loslaten vaak sneller gaan zonder de zwaarte van het herbeleven.

 

Stress Release 3 (Geblokkeerde Emoties)

 

Stress Release 3 behandelt twee belangrijke onderwerpen: geblokkeerde emoties en psychologische reversals.

Emoties horen bij het leven maar geblokkeerde emoties kunnen zorgen voor dwangmatig gedrag, fobieën, verslavingen, etc. Met behulp van de Callahan-methode en de uitbreiding daarop van Marge Murray (kinesioloog), worden deze geblokkeerde emoties vrijgemaakt. Roger Callahan was de grondlegger van de methode die door Gary Craig (EFT) bekendheid heeft gekregen. Het bijzondere aan de workshop van Wayne Topping is dat er via kinesiologische methoden therapeutisch maatwerk aan de cliënt wordt geleverd. Dit in tegenstelling tot de vele zelfhulpmethodes.

 

Geblokkeerde emoties zijn vaak emoties waarvan we vinden dat we ze niet mogen hebben, soms zijn het emoties die we van huis uit niet gebruikte (dus dan weet je ook niet hoe) en soms zijn het emoties waar we maar niet uit kunnen komen (er in blijven hangen). De video https://www.youtube.com/watch?v=4izOVj-SylA is een animatie die heel leuk uitlegt hoe we met het monster om kunnen gaan. Meer weten? Lees dan ook eens: 'Wanneer emoties je overvallen'

 

De psychologische reversals (onderdeel van overlevingsstrategie) geven veel inzicht in een bepaald proces. Het zegt iets over zelfsabotage en ziektewinst. Daardoor wordt er vaak geen vooruitgang geboekt met behulp van therapieën en methodes die reeds hebben aangetoond normaliter goed te werken. Belangrijk dus om bij ieder consult te controleren of deze reversals een rol spelen en ze op te ruimen.

 

Stress Release 4 (Werken met Emoties)

 

Op diverse momenten in het leven kun je stressvolle situaties het hoofd bieden door de stress "tijdelijk" ergens in je lijf een plek te geven waar je er even geen last van hebt. Wanneer we "vergeten" later nog eens die stress onder ogen te zien, kan deze allerlei klachten gaan veroorzaken.
Door de zogenaamde opbergplaatsen in het lichaam met behulp van spiertesten op te sporen kunnen we de emoties die bij de stress horen alsnog verwerken en zo klachten aanpakken en energie terug krijgen.
Er worden 53 opbergplaatsen (orgaanreflexpunten) getest die allemaal een energetische link hebben met een orgaan, endocriene klier of orgaan-systeem. Met behulp van positieve en negatieve emoties, die gekoppeld zijn aan 20 meridianen en aan 4 systemen (bloedcirculatie, lymfecirculatie, zenuwstelsel en brein), worden onbalansen opgeheven en energie vrijgemaakt. Deze meridianen hebben een link met de spieren die we kennen uit Touch for Health.

 

Tevens leer je een aantal manieren om prioriteit vast te stellen, pijn te elimineren door middel van het werken met emoties.
Daarnaast krijg je een nieuwe manier aangereikt om spieren te testen (Gamma 1 en Gamma 2) waarbij gebruik wordt gemaakt van andere neurologische paden.

 

Stress Release Energiecentra

 

Tijdens deze dag maak je kennis met 10 verschillende energiecentra of zenuwplexi. Gezien de ligging van deze centra wordt er ook wel een vergelijking gemaakt met de bekende chakra's. De beschrijving van bijbehorende functies en symptomen is echter gelinkt aan de zenuwplexi volgens Westers model en geeft daardoor andere informatie dan die bekend is over de chakra's.

 

Je leert door middel van spiertesten de energiecentra uit te testen en nauwkeurig te screenen waar een verstoring of blokkade aanwezig is. Deze energiecentra lopen door het hele lichaam en bestaan uit zenuwen die samenkomen, zich verdelen en opnieuw op een zeer ingewikkelde manier samenkomen. Zo vormen ze vastgestelde zenuwnetwerken. De zonnevlecht, beter bekend als plexus solaris, is waarschijnlijk wel de meest bekende zenuwplexus. Ze zijn belangrijk voor de energievoorziening; elke blokkade kost het lichaam energie en door het déblokkeren wordt men in de regel weer energieker en fitter.

 

Cursussen

2018:

Touch for Health 3:

12 en 26 maart en 5 april

 

Touch for Health 4:

16, 23 en 30 april

 

Metaforen:

7 en 14 mei

 

Vingermodesdag:

28 mei

 

Touch for Health 1:

4, 5 en 6 juni

 

Woordblind:

25, 26 en 28 juni

 

Touch for Health 1:

3, 10 en 17 september

 

Stress Release 1+2:

6, 13 en 20 september

 

Touch for Health 2:

24 september, 1 en 8 oktober

 

Energiecentra:

27 september

 

Leefblind1:

3, 4 en 5 oktober

 

Stress Release 3:

11 oktober

 

Stress Release 4:

8 en 22 november

 

Leefblind2:

28, 29 en 30 november

 

En meer cursussen

Touch for Health,

Stress Release en

Woordblind en Leefblind

Daar staat de cursusdata, kosten én vereiste vooropleiding in de 'Agenda'.

In het voorjaar 2018 starten alle routes opnieuw. Heb je een voorkeur voor een bepaalde dag, geef dat dan aan mij door.

 

Graag tot ziens!

 

Praktijk & Cursuscentrum

voor Kinesiologie
Inge Burgerhof

Duizendblad 11

4102 KP Culemborg
06 - 28 26 32 50
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl
www.begripdoorinzicht.nl

 

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.