Zicht op woordblind
Zicht op leefblind 1
Zicht op leefblind 2

Invisible

Cursussen

 

Touch for Health

 

Leren luisteren naar je lichaam, energie in beweging brengen en balans vinden op een hele fysieke manier, met 42 spieren die getest kunnen worden: Dát is Touch for Health! Niks zweverigs aan. Touch for Health stoelt op het inzicht dat mensen het vermogen hebben om via aanraking het zelf herstellend vermogen te activeren.

 

Een juiste stand van de wervelkolom biedt een sterke basis voor een goede gezondheid. Dit komt uit de chiropractische traditie. De wervelkolom is het centrale deel van het zenuwstelsel. Zolang er geen onderbreking is in de communicatie en de doorstroming van de energie, zorgt het lichaam voor zichzelf en ontstaat gezondheid van binnenuit. Mensen die een goede houding hebben, waarbij alle onderdelen van het lichaam in harmonie samenwerken, hebben een goede gezondheid.

De wervelkolom wordt op zijn plaats gehouden door spieren. Bij een optimale houding hebben de spieren aan beide zijden van de wervelkolom dezelfde spanning. Die spanning of ontspanning is elektromagnetische communicatie in het lichaam en kan door middel van versterkingstechnieken beïnvloed worden. In een sterke spier vindt een goede communicatie en doorstroming plaats, terwijl deze in een zwakke spier stagneert of blokkeert.

De spiertest is ook een meetinstrument, waarbij de intelligentie van het lichaam via de spiertest aangeeft wat er van binnen speelt. Wanneer een situatie, gebeurtenis, voeding etc., energie kost zal het lichaam dit laten zien door middel van een zwakke spier. Om de zwakke spier te versterken wordt één of meerdere van de drie circulatiesystemen gestimuleerd.

14 spiertesten, deze circulatiesystemen en de techniek om te stimuleren wordt je tijdens de 1e cursus Touch for Health geleerd. De overige spiertesten leer je in de vervolg cursussen. Met Touch for Health leer je die reactie van de spiertest te ‘vertalen’. Je wordt dus een soort ‘tolk van het lichaam’ van diegene met wie je werkt.

 

Na elke 3 daagse cursus ontvang je een door het IKC (International Kinesiology College) erkend certificaat.

 

Ook kun je na Touch for Health 1 de cursus Stress Release 1-2 of Zicht op woordblind volgen. Na Touch for Health 3 kun je de cursus Zicht op leefblind volgen.

 

Korting op de Touch for Health cursussen?

In het najaar van 2019 heb ik een speciale aanbieding. Kijk bij de Touch for Health1 cursus voor verdere uitleg.

Kijk voor meer informatie over mijn Touch for Health cursus op Touch for Health pagina.

 

 

Stress Release

 

Stress Release is een methode ontwikkeld door Wayne Topping. In deze methode worden diverse technieken aangeleerd om stress te kunnen herkennen, erkennen, hanteren en transformeren. Inzicht in de mechaniek van het vecht-vluchtsysteem, hoe we als mensen roofbouw plegen op ons fysieke lichaam (burnout) en hoe we met behulp van Stress Release invloed kunnen uitoefenen op het denken en het functioneren ondanks de aanwezigheid van stress. Stress Release helpt bij bewust keuzes maken, het ondersteunt velen bij ieders unieke veranderingsproces. In de cursus worden technieken geleerd die men zowel op zichzelf als op anderen toe kan passen.


Wat doet stress? Een filmpje wat ook op de Welkin site en de TOPKI site te vinden is met nieuwe inzichten! klik hier

 

Kijk voor meer informatie over mijn Stress Release cursus op Stress Release pagina.

 

 

Zichtverbreders Route

 

Zicht op woordblind is een 3 daagse cursus die na Touch for Health 1 te volgen is. Het gaat over leerproblemen herkennen en overwinnen met behulp van kinesiologie. De samenwerking tussen de twee hersenhelften is hierbij van groot belang. Je leert met behulp van spiertesten wat het leerpatroon is, hoe je daar rekening mee kan houden tijdens het leren, wat ermee gebeurt onder stress en hoe je dat kunt corrigeren. Vooral lezen, rekenen en schrijven worden gebruikt om te onderzoeken wat stressvol is.
Maar ook als je sprakeloos bent onder bepaalde omstandigheden is dit een cursus om te kijken wat er gebeurt en hoe je dit in balans kunt brengen.

 

Zicht op leefblind is opgebouwd uit 2 modules ieder van 3 dagen en is te volgen na Touch for Health 1 t/m 3. Bij zicht op leefblind werk je in eerste instantie aan het zo ontspannen mogelijk bereiken van je eigen doelen en het vervangen van negatieve overtuigingen door de overtuiging dat je zelf in staat bent om keuzes te maken en je eigen weg, je eigen leven en je eigen waarheid te volgen.

 

Zicht op leefblind1 is een 3 daagse cursus waarbij je onderzoekt waar je tegen aan loopt en wat je nodig hebt om het patroon te doorbreken. Wat is je blinde vlek, je rode draad, de reden waarom bepaalde doelen niet bereikt worden. Je leert te werken met 4 handmodes, waardoor je non-verbaal het lichaam aan laat geven waar het mee te maken heeft, de blokkade wordt zichtbaar gemaakt. Achter die handmodes zitten diverse correctie mogelijkheden die ingezet worden om de onbalans te corrigeren. Dit geeft inzichten en oplossingen voor hernieuwde energie, waardoor het doel dichterbij komt. Als er voldoende gecorrigeerd is in het hier en nu, kan er gekeken worden of er in het verleden iets gespeeld heeft ten opzichte van dit onderwerp.

 

Zicht op leefblind2 is een vervolg op Zicht op leefblind 1. In  deze 3 dagen krijg je 8 handmodes erbij en daardoor meer informatie en correctie mogelijkheden. Daarnaast leer je informatie stapelen waardoor je nog gerichter werkt aan je doel. Met deze gestapelde informatie wordt gekeken waar in het verleden de correctie gedaan mag worden.

 

Kijk voor meer informatie over mijn Zichtverbreders route op Zichtverbreders route pagina

 

 Cursussen uitleg tijden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planning 2020: kijk bij de cursussen voor meer informatie

2020 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursussen

2019:

Touch for Health 1:

speciale aanbieding

28, 29 en 30 oktober

 

Touch for Health 1:

speciale aanbieding

6, 7 en 8 november

 

Touch for Health 1:

speciale aanbieding

20, 21 en 22 november

 

Touch for Health 1:

speciale aanbieding

25, 26 en 27 november

 

Stress Release 1+2 Inclusief online leeromgeving:

9, 10 en 11 december

 

Woordblind:

27, 28 en 29 januari 2020

 

En meer cursussen

Touch for Health,

Stress Release en

Woordblind en Leefblind

Daar staat de cursusdata, kosten én vereiste vooropleiding in de 'Agenda'.

In het voorjaar 2020 starten alle routes opnieuw. Onderaan de pagina staat een overzicht van 2019.

Heb je een voorkeur voor een bepaalde dag, geef dat dan aan mij door.

 

Graag tot ziens!

 

Praktijk & Cursuscentrum

voor Kinesiologie
Inge Burgerhof

Duizendblad 11

4102 KP Culemborg
06 - 28 26 32 50
kinesiologie@begripdoorinzicht.nl
www.begripdoorinzicht.nl

 

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.