Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Tijdens een kinesiologie sessie werk je aan wat je ‘wél wilt’

 

Kinesiologie en bewustzijnscoaching

 

Kinesiologie én bewustzijnscoaching is een prachtige methode om de achtergrond van (on)bewuste verstoringen in beeld te brengen, je gezond-zijn te herinneren en het herstel te bevorderen.

 

Tijdens een kinesiologie sessie werk je aan wat je ‘wél wilt’.

 

Ik neem de tijd voor elke cliënt, ik vraag door en ga de diepte in. Ik luister oprecht naar je verhaal. Als ik iets uitleg en je geeft aan het niet te begrijpen, leg ik het op een andere manier uit (vaak met beelden). Ik luisteren naar jou met bewustzijnscoaching én kinesiologie:

 

 

 

Binnen Bewustzijnscoaching worden overlevingsstrategieën opgevat als gewoontes die de cliënt niet langer nodig heeft, in plaats van deze strategieën te zien als neuroses waar hij niets aan kan doen. De cliënt krijgt derhalve ook geen ‘behandelplan’ dat door een ‘behandelaar’ uitgevoerd wordt, maar de cliënt wordt zelf in staat en verantwoordelijk geacht voor het toepassen van de inzichten die hij leert en ontdekt en wordt dus geplaatst in een transformerende context ipv een medische context.

 

Een transformatie af dwingen door een ‘aanval’ op de persoonlijkheid is wat er vaak gebeurt in therapieën. De basisboodschap is: je wordt een beter, gelukkiger en vrijer mens als je anders zou zijn dan je nu bent. Maar mensen raken door een aanval op hun persoonlijkheid alleen maar verder verwijderd van de essentiële kwaliteiten en de veerkracht die onder de persoonlijkheidsstructuur verborgen zijn geraakt. Deze kwaliteiten en veerkracht kunnen in het coachproces als impuls gebruikt worden om het authentieke zelf naar buiten te brengen. Door aanwezig te zijn bij wat er is, zodat de cliënt alle fysieke gevoelens en alle emoties leert dragen in zichzelf. Dat doen we onder andere door de cliënt terug te brengen in zijn lichaam.

 

En daarin is de combinatie van Bewustzijnscoaching en kinesiologie zo ongelooflijk mooi.

 

Tijdens een kinesiologie sessie werk je aan wat je ‘wél wil’. Je hele verhaal wordt meegenomen in alle gevoelens, emoties en gedachten die jij daaromtrent hebt. Ook alle overtuigingen die ervoor zorgen dat jij ‘dat wat ik wél wil’ niet bereikt, worden meegenomen. Daarnaast wordt er gekeken naar herinneringen van welzijn, om ook die gevoelens, gedachten en emoties zo compleet mogelijk mee te nemen.

 

De energie die vast is komen te zitten in alle gedachten, gevoelens en emoties wordt benadert en je lichaam wordt daarop geattendeerd. Wanneer het voor jou veilig is en jij het niet langer nodig hebt om die gedachten, gevoelens en emoties te behouden, zal je lichaam die energie weer vrij geven.

 

Die energie wordt vrij gegeven om dat wat je wél wil gemakkelijker te manifesteren. Zo heeft elk thema zijn eigen energie, maar kunnen verschillende thema’s ook elkaar overlappen. Soms komt er energie vrij waarmee je iets veel groters manifesteert dan je voor ogen had…

 

Kinesiologie is een prachtige methode om de achtergrond van (on)bewuste verstoringen in beeld te brengen, je gezond-zijn te herinneren en het herstel te bevorderen.

 

Bel mij om een afspraak te maken in de praktijk: 06-28263250. De kennismakingsafspraak plus eerste sessie duurt 1,5 uur en je betaald voor 1 uur. Daarnaast wordt de sessie door alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed (bij een aanvullende verzekering).

 

Nog wat over mezelf:

Ik ben Inge Burgerhof, getrouwd, moeder van twee kinderen, Kinesioloog en vooral lekker mezelf.

 

Door onderzoek tijdens mijn opleiding HBO pedagogiek ben ik in aanraking gekomen met kinesiologie.
Nieuwsgierig naar de basis ben ik toen met Touch for Health begonnen en….. niet lang daarna heb ik mij aangemeld voor de vierjarige opleiding bij TOPKI.
Inmiddels ben ik Erkend & Professioneel Kinesioloog en heb een praktijk aan huis.

 

Ik vind het fijn om jou als cliënt via het spiertesten een breed keuze pakket aan te kunnen bieden. Daarnaast geeft je lijf aan hoe snel je de diepte in wilt en kunt. Je sessie is dus helemaal afgestemd op jou verhaal en wat jij aan kan.
Soms kun je meer aan dan je gedacht had en dan werken we snel en heel diep. Soms gaan we even de vertraging in. Ik laat me sturen door wat jou lichaam via de spiertest aangeeft nodig te hebben om meer in balans te komen.
Jou lichaamsbewustzijn zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam hersteld wordt. De normale, herstellende fysiologische activiteiten van het lichaam gaan hun werk doen, waardoor het te hoge spanningsniveau op een veilige en geleidelijke manier geneutraliseerd wordt in het lichaam zelf. De energie die ging zitten in het in stand houden van het spanningsniveau is dan weer vrij te gebruiken.

 

Omdat ik werkelijk gek ben op mijn vak, geef ik er sinds 2014 ook les in. Dit kun je vinden op mijn website onder cursussen. Ook volg ik zeer regelmatig aanvullende kinesiologie opleidingen of andere zelfontwikkelings-cursussen gewoon omdat ik het niet laten kan.

 

Zoals je kunt lezen heb ik hart voor mijn vak, voor mijn praktijk en voor mijn cursuscentrum. Maar dit is ontstaan vanuit hart hebben voor degene die bij mij binnenlopen voor een kinesiologie behandeling. Op mijn site staan veel weetjes uit enthousiasme over mijn vak.

 

Zo bouw ik mijn site en zo bouw ik mijn Facebook pagina op; vanuit wat ik tegenkom in de praktijk en tijdens de cursussen. Maar natuurlijk heb ik ook een privé leven, waarin van alles gebeurt en waaruit ik kan putten om berichten te kunnen posten. Op dit moment ben ik volop bezig om een bewustzijnstraject te schrijven voor tieners. Het is allemaal nog heel erg in de startfase, ik doe dit samen met mijn zoon van 16, dus ik neem er ook alle tijd voor.

 

Bewustzijn en bewustwording is iets waar ik veel over lees en mee werk, omdat dat het leven zoveel aangenamer maakt (nadat je de pijn geaccepteerd hebt). Ik vind het dan ook leuk om er over te schrijven.

 

Nou, als je nog iets wilt weten dan lees ik het wel in de reactie. Maar ik ga je niet alles vertellen 😉

 

Lieve groeten van Inge Burgerhof

 

 

Reacties  

0 # Linda Persoon 03-12-2017 10:46
In een wereld waarin veel te beleven valt, en 100000 ideeën, heb ik soms de neiging "mezelf voorbij te rennen" of "weg te zweven." Dankzij Kinesiologie en bewustzijnscoaching word ik me bewust van mn lichaam en emoties, leer naar binnen te kijken en te luisteren. Inge heeft een prachtige aanpak, ze straalt de liefde en leergierigheid voor haar vak uit. Inge staat voor wie ze is en motiveert mensen om bewust hun hart en kracht, talent te leven. Op eigen benen te staan. Lieve Inge, dank je wel!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer | Melden aan beheerder
0 # Inge Burgerhof 03-12-2017 12:29
Dank je wel Linda voor je prachtige woorden. Dankzij cliënten en cursisten zoals jij, kan ik ook verdiepen, groeien en uitdragen. Daarom raakt kinesiologie jou; je bent niet snel uitgeleerd en uitgegroeid, en daar geniet jij van. Word wie je bent
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer | Melden aan beheerder

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.