Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Behandelovereenkomst & Algemene voorwaarden

 

Behandelovereenkomst

Pivacyverklaring

Algemene voorwaarden voor consulten

Kwaliteitsstandaard Praktijk Begrip door Inzicht

Klachtenprocedure

 

Hieronder kun je lezen waarom bovenstaande linken er staan en wat je ermee kunt doen als cliënt.

 

In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen en beroepscodes/profiel van de Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK). Ook ben ik net als iedere zorgaanbieder in Nederland gehouden aan de Wkkgz, geregeld in de procedure van de klachtenregeling en -functionaris van de RBCZ, plus de SCAG (geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg).

 

Vanaf 2017 ben ik, net als iedere zorgaanbieder in Nederland, daarnaast verplicht met iedere cliënt een schriftelijk ondertekende behandelovereenkomst af te sluiten. In deze overeenkomst staan de wederzijdse rechten en plichten vermeld. Deze behandelovereenkomst kun je downloaden en printen en voorafgaand aan het eerste consult meenemen.

 

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. In de ‘Privacyverklaring’ vermeld ik welke privacygevoelige gegevens ik verwerk in het dossier van de cliënt en met welk doel. Middels de behandelovereenkomst tekent de cliënt voor gelezen én akkoord. De manier waarop ik voldoe aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat in het verwerkingsregister en is in te zien in de praktijk tijdens visitatie door de beroepsvereniging (BvK).

 

Naast de behandelovereenkomst  en de Privacyverklaring, staat de algemene voorwaarden, de kwaliteitsstandaard van mijn praktijk en de klachtenprocedure vermeld. Het is belangrijk om deze door te lezen voordat je de behandelovereenkomst tekent.

 

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK), waardoor veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk de consulten vergoeden. Daarnaast ben ik aangesloten bij 2 koepelorganisatie: de NIBIG en de RBCZ.

 

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

Verbinding zorgt voor meer integratie

 


Dat is hoe en waarom verbinding (het erkennen van en afstemmen op elkaars kwetsbare subjectieve werkelijkheid) zo'n prettig gevoel geeft: het zorgt voor meer integratie en daardoor voor een harmonieuzere, levendigere en gezondere manier van leven.

 

Integratie of chaos / rigiditeit


 

Psychische gezondheid kenmerkt zich door een stromende rivier van integratie, die kan vastlopen op de oevers van chaos en rigiditeit. Bij chaos ligt alles te veel uiteen zonder samenhang, bij rigiditeit wordt alles te krampachtig bijeen gehouden of juist onderscheiden. De meeste vormen van psychopathologie zijn op dit continuüm van chaos en rigiditeit te plaatsen. Het is belangrijk om de verschillende vormen van integratie in de Mind  te bevorderen om psychisch gezond te blijven. Daniel Siegel spreekt dan ook over het belang van een healthy mind platter , een psychische voedselschijf om onze gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk dat je tijd besteed aan slaap, fysieke bewegen, je ergens op focussen, naar binnen gekeerd zijn, ontspannen, spelen en contact hebben met anderen en dat daar een evenwicht in is.

 

Puberteit van Jeanne Meijs


Drie soorten puberteit:
Voor mij heel herkenbaar en het fijnste is, ik doe het zo gek nog niet met hoe ik erop reageer. Zo'n fijn boek voor als het met je kind niet zo gaat als je had gewenst.
Precies blz. 44 t/m 63 staan er volledig in (en meer)

Klik op http://bit.ly/PuberteitJMboek dan opent GoogleBoeken

 

 

 

 

Hoe ontstaan blokkades?

 

Energieblokkades of stagnaties ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Denk aan je gezondheid als een piramide. Die heeft vier zijdes: structuur, emotie, chemie en intellect. Eigenlijk wie jij van binnen bent. Er is ook een buitenkant: jouw situatie, bestaande uit geschiedenis, toekomst en waarheid. Al die aspecten werken voortdurend op elkaar in. Niet verbazend dus dat jouw lichamelijk en emotioneel welbevinden op allerlei manieren beïnvloed kan worden. Kinesiologie helpt je om de spanningen tussen de verschillende zijdes te herstellen richting balans of evenwicht.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.