Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Het lichaam is altijd in het NU

Het lichaam is altijd in het nuGewrichtsklachten, rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, buikpijn, slapeloosheid, maag en darm klachten, duizeligheid, aangespannen spieren, schrikreacties, hoofd-, nek-, en rugklachten, stijfheid, …

 

Je lichaam geeft heel veel signalen af. 

 

Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Het fysieke lichaam heeft heel veel invloed op hoe we ons voelen, maar ook andersom werkt onze emotionele en mentale welzijn enorm door op het fysieke gestel.

 

En zeg nu eerlijk…STRESS. Wie kent het niet?

Een beetje is niet erg, het houdt je eigenlijk ook wel gezond, alert, geconcentreerd en efficiënt. En als er op tijd ontspanning is, kan de opgebouwde spanning vanzelf weer verdwijnen. Maar wanneer het zich opstapelt, en je lichaam niet de kans krijgt om te herstellen, zul je daar de gevolgen van ondervinden. Gevolgen die kunnen variëren van burn-out, emotionele problemen en pijn tot vermoeidheid, allergieën en leerproblemen of iets wat hierboven al genoemd is.

 

Als we niet luisteren naar ons lichaam, luisteren we vooral naar ons hoofd. Houden we ons vooral bezig met de toekomst en/of met het verleden. Ook zoeken we gemakkelijk de veiligheid buiten ons, bij anderen en laten anderen eerder bepalen wat wij vinden, kiezen of doen. Of we verkrampen en maken onze wereld kleiner om zo te proberen om controle te houden over wat er gebeurt in ons leven.

 

En begrijp me niet verkeerd, het verleden maakt jou tot wie je bent, het moet je alleen niet hinderen in wie je nu wil zijn. En de toekomst zorgt ervoor dat je in actie komt, maar het moet je niet zoveel kopzorgen geven, dat je nu niet meer tot actie kunt komen.

 

Durf jij te luisteren naar je lichaam? Durf jij te vertrouwen op je eigen wijsheid? Want elke verandering, alles wat je op een dag meemaakt, wordt door je lichaam verwerkt, steeds opnieuw zoekend naar een balans, een evenwicht. Als je steeds meer energie verbruikt dan je aan kunt vullen, kunnen er op den duur klachten ontstaan.

 

spiertestMet Kinesiologie leer je op een eenvoudige manier te luisteren naar je lichaam én te handelen. Via manuele spiertesten ga je voelen waar de oplossing of je kans ligt. Daarbij gaat het om het leren voelen, de interpretatie van de spiertest en de inzichten. Jou lichaamsbewustzijn zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam hersteld wordt. De normale, herstellende fysiologische activiteiten van het lichaam gaan hun werk doen, waardoor het te hoge spanningsniveau op een veilige en geleidelijke manier geneutraliseerd wordt in het lichaam zelf. De energie die ging zitten in het in stand houden van het spanningsniveau is dan weer vrij te gebruiken en evenwicht wordt weer bereikt. Zo kun je zelf ervaren wat jouw lichaam weet en helpen om weer te handelen in de richting van welzijn. Je herstelt dus echt zelf het evenwicht. Bewustwording vormt de sleutel tot dit hele proces.

 

Wanneer jij goed luistert naar de signalen, en weet hoe te handelen, kun je veel eerder de stress hanteren en transformeren en krijg je veel minder klachten. Jouw lichaam gaat overal heen waar jij heen gaat. Je lichaam kan alleen maar de eerstvolgende stap maken. De stap daarna is al te ver weg om nu te kunnen worden gemaakt. Wat is de stap die je nu kunt zetten?

 

Ik kan je 2 dingen aanbieden: praktijk en cursus
In de praktijk ga ik heel specifiek in op jou verhaal en bied ik jou alles aan wat in mijn rugzak zit. Hoe dat precies in zijn werk gaat kun je lezen op de startpagina van Begrip door Inzicht.
Tijdens de cursus ga je zelf aan de slag samen met cursusgenoten. Betekent dat ook daar van alles aangepakt kan worden, maar alleen met het materiaal wat op dat moment beschikbaar is in de rugzak van je cursusgenoot en jou (onder begeleiding van mij). Heel veel spanning kan op die manier al afgevoerd worden. Dat ga je meteen merken. Maar het is echt heel anders dan in de praktijk. We gaan veel minder de diepte in, waardoor sommige issues wat meer tijd nodig hebben.
Natuurlijk kun je ook cursus volgen en een paar afspraken maken in de praktijk.

 

Dit artikel heb ik onder meerder klachten geplaatst. Vanaf hier ga ik de klachten één voor één specifieker beschrijven, maar dat kost even tijd 😉

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.