Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Puzzelstukjes

 

Je eigen puzzel leggen is best lastig.puzzelstukjes

 

Er komen nl ook stukjes in die je liever niet legt. Stukjes uit je verleden, stukjes waar je je voor schaamt, stukjes die je liever vergeet. Stukjes uit de toekomst, waar je nog liever niet aan denkt. Stukjes uit het heden, waar je misschien niet tevreden over bent. Maar die stukjes negeren…. daarmee komt de puzzel nooit af.

 

 

Voor sommige is het ook lastig om de mooie stukjes te plaatsen, je kwaliteiten, je successen, je uitdagingen.

 

Als je puzzel verre van af is heb je misschien je eigen doel niet helder meer voor ogen. Wat is jouw doel? In plaats van, wat is het doel wat je nastreeft omdat het gevormd is door anderen? Heb je je eigen puzzel voor ogen?

 

Kinesiologie = met behulp van jouw biofeedbacksysteem (de spiertest) je laten luisteren naar wat je onbewust al weet, zodat je het bewust wordt. Hierdoor worden onbewuste puzzelstukjes (die rondzweven), bewuste (erkende) gehelen en kun je ze plaatsen (accepteren) in jouw eigen puzzel. Je voelt je meer gekend, gehoord, gezien en voelt dat je geheel wordt. Je bent dan je zelf aan het helen, je energie gaat weer vrijer stromen.

 

Soms vallen er kwartjes, in dit geval puzzelstukjes op zijn plaats, die je niet eerder gezien had. Soms kun je puzzelstukjes accepteren in je eigen puzzel en zie je je eigen puzzel beter. Je gaat je eigen puzzel anders zien, waarnemen, voelen,… Je leert minder te oordelen, te verwijten (vooral naar jezelf). Je leert te kijken naar je eigen puzzel met zelfcompassie. Het is tenslotte jouw puzzel en die is echt heel mooi!

 

Als je mild bent voor jezelf, ben je kwetsbaar. Als je jezelf accepteert zoals je bent met al je mooie en minder mooie stukjes in je puzzel, kun je je in al je kwetsbaarheid tonen zonder omvergeblazen te worden door anderen. Je bent dan niet meer afhankelijk van het oordeel van de ander maar alleen van je eigen oordeel over jezelf; ik ben goed zoals ik ben met al mijn puzzelstukjes. Dan wordt andere bijstaan met het leggen van hun puzzel gemakkelijker.

 

Iedereen is een puzzel aan het leggen tijdens zijn leven. Voor de een is dat gemakkelijker dan voor de ander. Hoe je de ervaringen, de uitdagingen, de problemen, die je opgedaan hebt en nu opdoet waarneemt, verwerkt en erop reageert, bepalen mede hoe gemakkelijk jij je eigen puzzel kunt leggen.

 

De correctiemethoden van kinesiologie zorgen ervoor dat processen vaak sneller gaan zonder de zwaarte van het herbeleven. Je hoeft niet al je ervaringen te doorgronden, te doorleven voordat ze een plek in kunnen nemen in je eigen puzzel. Door het één te balanceren kunnen er ook andere puzzelstukjes op hun plek vallen/komen.

 

Ook kunnen hormonen en voedingsstoffen een grote rol spelen in het leggen van je eigen puzzel. Soms ervaar je dat heel letterlijk met allergieën (voeding, hooikoorts, maar ook intoleranties voor stoffen die we dagelijks in grote hoeveelheden binnen krijgen zoals de basis 5; eimix, calcium, Vit C, Vit B en suiker), immuunverstoringen en hormonale verstoringen (denk aan diabetes, stofwisslingsproblemen). Soms ervaar je het helemaal niet maar is een checkup hèt puzzelstukje wat nog ontbrak om door te kunnen in het leggen van je eigen puzzel.

 

En structurele ongemakken kunnen je soms zelfs weghouden van het puzzelen.
Eigenlijk zijn alle zijde van de gezondheidsdriehoek (emotie, structuur en chemie) of gezondheidspiramide belangrijk om in evenwicht te krijgen. Kinesiologie kijkt naar al deze facetten en met behulp van de spiertest bepaal jij wat de beste behandeling is voor jou, voor dat moment. Met welk puzzelstukje ga jij aan de slag?

 

Een mooi stukje over puzzelen staat op: http://www.huubmous.nl/2011/01/25/puzzelen/

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.