Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

2 brein delen

 

23 november 2014

2 breindelenKijk wat er gebeurt in je brein als je creatieve - gevoelszijde iets anders wil dan je logische denker. Zo leuk

Klik hier voor het filmpje: 2 brein delen

 

 

Filevorming in je brein

 

19 november 2014

BreinhulpAls iets niet gemakkelijk gaat (zoals lezen) dan kan het zijn dat er filevorming is in je brein. Als je 'het wel zou moeten kunnen' kan kinesiologie die filevorming helpen opruimen. Met gepaste snelheid door je brein reizen geeft zoveel meer plezier in leren. 3 à 4 behandeling geven al een enorm verschil. Hoe gemakkelijk gaat het leren of het lezen jou af? Zijn er dingen die minder gemakkelijk gaan dan je zou verwachten? Ken jij iemand die iets minder makkelijk kan of doet dan je zou verwachten?

 

Begrip voor leer en gedragsproblemen

Positief denken

 

1 februari 2014

Een duidelijke uitleg over positief denken en hoe dat patronen kan doorbreken. Het is helemaal waar, simpel uitgelegd en sluit zo mooi aan op de geitenpaadjes die ik op mijn Facebook pagina heb gezet.

Geitenpaadjes maken

 

30 januari 2014hersen bedrading copy copy

Graag wil ik iets vertellen over geitenpaadjes en snelwegen. Het is ongelofelijk leuke informatie die lekker simpel is en veel snapvermogen geeft (en daar ben ik gek op)

Wanneer je iets nieuws leert, maak je verbindingen tussen je hersencellen. De menselijke hersenen bestaan uit ongeveer 100 biljoen zenuwcellen: de neuronen ofwel onze bedrading (zie afbeelding). Al deze bedradingen samen sturen functies zoals lopen, praten, denken en voelen aan. Deze bedradingen werken door middel van elektrische berichten. Zo houden zij voortdurend de hersenen op de hoogte over de gesteldheid van lichaam en geest.

 

Nieuwste artikelen

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

Verbinding zorgt voor meer integratie

 


Dat is hoe en waarom verbinding (het erkennen van en afstemmen op elkaars kwetsbare subjectieve werkelijkheid) zo'n prettig gevoel geeft: het zorgt voor meer integratie en daardoor voor een harmonieuzere, levendigere en gezondere manier van leven.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.