Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Wees een goudzoeker

 

Leefblind 1 copy
De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

In ieder mens zit een diep verlangen zichzelf te zijn – of meer te worden. Om je leven in te richten op basis van jouw behoeften en volgens je eigen visie. Je niet bovenmatig te laten leiden door de verwachtingen van je omgeving, onverwerkte emoties of belemmerende patronen van vroeger. Om je eigen ik verder te ontdekken en ontwikkelen.

Het daadwerkelijk invulling geven aan je verlangen gaat niet zonder slag of stoot. Ongetwijfeld kom je op je reis naar jezelf beren op de weg tegen. Je komt intern in aanraking met je eigen weerstand en emoties en ook extern stuit je op je portie weerstand.

 

Je kunt op jouw persoonlijke reis dus best wat inspiratie gebruiken, en juist hierin zit de kracht van LEEFBLIND 1 EN 2.

 

LEEFBLIND 1 is een 3 daagse cursus waarbij je onderzoekt waar je tegen aan loopt en wat je nodig hebt om patronen te doorbreken. Wat is de reden waarom bepaalde doelen niet bereikt worden?
Je leert te werken met 4 handmodes, waardoor je non-verbaal het lichaam aan laat geven waar het mee te maken heeft, de onbalansen worden zichtbaar gemaakt. Er kunnen onbalansen zijn op het gebied van structuur, chemie, emoties en elektromagnetisch. Achter die handmodes zitten diverse correctie mogelijkheden die ingezet worden om de onbalansen te corrigeren. Het hele pad geeft inzichten en oplossingen voor hernieuwde energie en maakt ook energie vrij uit de onbalansen, waardoor het doel dichterbij komt. Als er voldoende gecorrigeerd is in het hier en nu, kan er gekeken worden of er in het verleden iets gespeeld heeft ten opzichte van dit onderwerp.

 

Het is prachtig materiaal van COBY SCHASFOORT, wat ik aangevuld heb met protocollen en veel achtergrond informatie, zodat je door inzichten meer begrip krijgt in het mechanisme van patronen. Hierdoor wordt het ook gemakkelijker om je eigen cliënten hiermee te begeleiden.

 

In de setup testen we een aantal dingen tov het doel dat je wilt bereiken.
Zo testen we de 4 KRACHTEN en kijken welke er niet goed in beeld is. Je hebt gedachten (met alle ideeën voor de toekomst, die uitdagen tot het voelbaar is in het lichaam) en je hebt het doen (met alle ervaringen, emoties, acties en gevormde visies uit het verleden) en als ze elkaar kunnen ontmoeten en omarmen dan is er vertrouwen, afstemming en onvoorwaardelijke keuze, je weet dat het klopt en dan is er balans. Dan kunnen de gedachten vol vertrouwen uitgevoerd worden met de bewegingen die bij het doen horen, dán kun je manifesteren in het NU. Deze 4 krachten moeten dus samenwerken om tot oprechte, prachtige soepele vormen te komen.

 

Maar ook de GRONDHOUDINGEN van Virginia Satir (die ontstaan zijn vanuit overlevingsmechanismen die vroeger nodig waren én vanuit de regels tijdens de opvoeding over hoe men ‘behoort’ te voelen, denken en doen) worden getest en meegenomen in de sessie. Onbewust leiden ze tot opvattingen als: conflicten mogen niet, of volwassenen weten het beter. Een oefening van Virginia is om deze vier rollen achtereenvolgens nauwgezet aan te nemen en in te leven in lichaamshouding en beweging. De daarbij behorende innerlijke beleving van gevoelens en emoties ontstaat dan vanzelf. Het wordt als het ware opgediept uit het onbewuste en de reflex wordt herkend. De nauwe relatie tussen lichaamshouding, fysiologie en emoties worden dan gebruikt om gewenste veranderingen in te zetten en de reflex te vervangen door passendere (gebaseerd op hier en nu) reacties.

 

Het thema rusten in 'niet weten' wordt mooi uitgelegd door Jeff Foster; Kies voor het lichtpunt, vecht niet met het leven, verwonder je en onderken juist dat wat je pijn doet. De verbindende factor daarbij is dat je niet kunt falen als je faalt, dat je gewoon moet rusten en bereid moet zijn om nog een keer te falen. Waarbij je dus niet faalt, maar moedig doorleeft in het besef dat je leeft. 
Ook in Leefblind 1 zit een correctie 'EN IK LEEF', die heel krachtig doorwerkt in het besef dat je veel meer aankan dan je dacht. Je denken wordt hierin beperkt door ervaringen waarin je 'overlevingsstrategieën' hebt ingezet om de situatie waarin je zat te overleven. Maar je was helemaal niet in 'levensnood', het voelde alleen zo op dat moment. Je hele fysiologie gaf je de ervaring van levensnood - dus was het waar.
Wanneer je rust in 'niet-weten' ben je in het nu en valt verleden en toekomst even helemaal weg. Dan ontstaat er iets wat ik je niet goed uit kan leggen. Het voelt alsof je hart groter wordt en open gaat, alsof alles van je afvalt. Misschien is er iemand die het goed kan omschrijven en misschien is het ook wel voor iedereen anders.

 

Onderzoek wie je bent en ga voorbij de sociale verdedigingsmechanismen van je geconditioneerde zelf. Wees een goudzoeker en maak je geen zorgen over de modder die eerst boven komt.
Dat is Leefblind 1 en 2.... in een veilige omgeving, mbv spiertesten patronen doorbreken, spelen met modes, dromen-verlangen onderzoeken, doelen stellen, inzichten krijgen, mogelijkheden ontdekken, acties vormen, gevulde toolbox gebruiken, belemmeringen en beren op de weg onder ogen zien, je pad gaan, goede setup maken - pauselock gebruiken alsof je ermee geboren bent (op 2 manieren waarbij LB2 = stapelen) - leeftijdregressie op 2 manieren gebruiken (LB1 en LB2). Zo mooi!

 

Wil jij ook dit materiaal in de vingers krijgen? Kijk bij cursussen wanneer er weer een nieuwe Leefblind 1 start. Daarvoor heb je Touch for Health nodig. Te mooi om te laten liggen én de cursussen zijn niet duur!
Voor mij als trainer is het belangrijk dat ik zie dat de cursisten het geleerde toe kunnen passen en ik kan bijsturen daar waar nodig en extra uitdaag daar waar mogelijk.
Mijn trainingen zijn dus maatwerk voor de groep én voor ieder persoonlijk. Ik heb ook veel eigen materiaal wat ik tijdens de cursus uitdeel.
Hierdoor is het niet mogelijk om een dag te missen. Daarnaast is het oefenen met elkaar van een grote waarde om een eigen praktijk te starten of voor eigen gebruik binnen het gezin en omgeving. Oefening baart kunst

 

 

 

Reacties  

+1 # Linda Persoon 13-05-2018 09:07
Kijk van de week spontaan weer eens op je website en lees het nieuwe stukje over "de energie" van de cursus leefblind. Je hebt innerlijk weer eens iets heel moois "geraakt." Klinkt echt wel bijzonder. Zoals jij het schrijft is het ook! Dus kom maar op met de cursus; als er een mooi groepje is; ik ga er voor!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer | Melden aan beheerder

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.