Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Touch for Health

TfH1 info

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

 

Je leert de spiertest te voelen en duiden en daarmee de behoefte van je lichaam om opnieuw evenwicht te bereiken. Zo kun je zelf ervaren wat jouw lichaam weet en helpen om weer te handelen in de richting van welzijn. Bewustwording vormt de sleutel tot dit hele proces. Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen!

 

De kern van Touch for Health is eenvoudig en makkelijk te leren. Het is geheel veilig en toegankelijk voor mensen zonder enige medische opleiding. Gewoon voor huis, tuin en keuken gebruik. Daarnaast is het een enorm mooie aanvulling voor mensen die beroepsmatig op dit gebied werkzaam zijn of van plan zijn. Je ontvangt na 3 dagen een IKC erkend certificaat.

 

Tijdens de cursus behandelen we delen uit het boek, daarnaast krijg je van mij aanvullende informatie, afbeeldingen en protocollen waardoor je direct aan de slag kunt. In 3 dagen TfH1 ga je leren om via 14 spiertesten, die gekoppeld zijn aan de 14 meridianen, je geblokkeerde energie in beweging te brengen.

 

Daarbij worden correctietechnieken gebruikt die je specifiek voor die spier én meridiaan gebruikt, maar die technieken kun je ook gebruiken wanneer je even niet kunt spiertesten.
• Zo zijn de Neurolymfatische punten masseren erg fijn om het immuunsysteem extra ondersteuning te geven.
• De wervelreflex massage is erg fijn. Dat beaamt iedereen. Die kun je dus ook aan iedereen geven. Je voelt je meteen lekkerder, vitaler. Dit komt ook omdat je even extra aandacht krijgt via lichamelijke aanraking.
• De emotional stress release (ESR) is een techniek waarbij je heel snel én heel effectief lading afhaalt van een gebeurtenis.
Oren masseren. Dit helpt erg goed als je bij het naar rechts of links kijken last hebt van je nek of nekspieren en eigenlijk niet zo ver naar achteren kunt kijken dan je normaal kan. Het masseren van de oren kan de bewegingsuitslag enorm verbeteren en de beweging soepeler laten verlopen. Probeer het maar uit: kijk naar rechts en naar links - masseer je oren (beide zijde) - kijk nogmaals naar rechts en naar links - ervaar je verschil? Eigenlijk helpt het masseren van de oren bij elke bewegingsuitslag. Probeer het zelf uit en reageer wat dit voor jouw bewegingsbereik heeft gedaan.
• De meridiaanmassage geeft energie en is heerlijk om de dag mee te beginnen.

 

Energie in beweging brengen bestaat uit 4 stappen. De 4 stappen doen in de volgorde waarin ze beschreven staan, geeft extra resultaat omdat het een het ander stimuleert.
1. Water helpt ons om 'het hoofd koel te houden' en reinigt het lichaam. Water hoeft niet verteerd te worden en geeft dus direct nieuwe energie. Ook geleidt het energie, wat nodig is voor efficiënt leren (geitenpaadjes maken). Deze extra geleiding zorgt ervoor dat het stimuleren van de breinknoppen meer effect heeft.
2. Breinknoppen stimuleren de samenwerking tussen beide ogen en beide hersenhelften. Het bovenbrein wordt goed aangezet. Dat is een goede voorbereiding op de Kruisloop, die daar ook een beroep op doet.
3. De Kruisloop activeert de samenwerking tussen het brein en het lichaam: tussen beide ogen, oren, handen en voeten, in coördinatie met beide hersenhelften. We gaan soepeler bewegen en gemakkelijker leren. De Kruisloop is een actieve beweging. Het is fijn om daarna te ontspannen.De kruisloop is voornamelijk voor een geïntegreerd brein en lichaam. Wat al heel veel stress wegneemt en het leren vergemakkelijkt.
4. De Wayne Cook. ‘In de knoop’ en ‘uit de knoop’ helpt ons om evenwicht te brengen in ons hele systeem. En ons heerlijk te ontspannen. Wayne Cook. Deze oefening verbind alle energie circuits in het lichaam in één keer en brengt de elektrische energie in het lichaam in beweging wanneer het geblokkeerd is. Het figuur 8 patroon van de armen en benen volgt de energie stroom van het lichaam. De vingertoppen aanraken balanceert en verbindt de beide hersenhelften. In de Knoop helpt ook om naar binnen te gaan, te ontspannen en in het NU te zijn; Uit de Knoop helpt om je open te stellen voor dat wat zich aandient en weer naar buiten te treden.

 

Tijdens de cursus Touch for Health 1 leer je dit én meer.
In ieder geval gaat het over: Leren voelen en duiden van een spiertest en daarmee de behoefte van je lichaam om opnieuw evenwicht te bereiken. Bewustzijn vormt de sleutel tot dit hele proces. Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen!

 

Ik zou het heel erg leuk vinden om deze mooie manier van gezondheid en lichaams-bewust-zijn ook aan jou te leren.

 

Waar? Cursuscentrum Begrip door Inzicht, Duizendblad 11, Culemborg
Cursus informatie
Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via TOPKI: https://www.topki.nl/cursussen/cursus/touch-for-health-1-10

 

Meer informatie en video’s:
Het fysieke lichaam heeft heel veel invloed op hoe we ons voelen, maar ook anders om werkt onze emotionele en mentale welzijn enorm door op het fysieke gestel. Houding is er in vele vormen ;-)
In onderstaande video legt Matthew Thie (zoon van grondlegger John Thie) uit wat Touch for Health 1 inhoudt en doet.: https://www.facebook.com/claudia.thie/videos/10154617958226835/
In de eerste module van Touch for Health maak je kennis met de eerste 14 spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van de spiertest. Je leert mbv correctiemethoden om de onbalansen in de spieren en de bijbehorende meridianen in beweging te brengen zodat evenwicht bereikt kan worden.

 

Video over Touch for Health:
De theorie waarop TfH gebaseerd is: http://bit.ly/VideoTfH
Wat Touch for Health doet: https://www.youtube.com/watch?v=SkuWdoMryK4
Video over je lichaam die signalen afgeeft: https://www.facebook.com/ingeburgerhof/videos/766831780154576/
De laatste video wordt aan het einde wat abrupt afgebroken.

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.