Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Leefblind 2

kasteel

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Tijdens de sessie verzamelen we alle informatie om daarmee in het verleden de kamer gemakkelijker te vinden die je afgesloten hebt, waar je geen weet van hebt dat je juist die dicht gedaan hebt. Als je voldoende informatie verzameld hebt, weet je lichaam weer welke kamer het is en kun je terug in de tijd de kamer weer openen en toegankelijk maken. Daarna is het aan jou om het weer te integreren in je leven en de kamer weer regelmatig te gebruiken. Het kan aanvoelen als een bom, omdat het vaak gepaard gaat met projectiemechanismen en overlevingsmechanismen, die opengebroken gaan worden om ze weer in het licht te zetten.

Wat of welk gedrag heb je afgedekt, weggestopt, verborgen, afgewezen (geprojecteerd) en mag nu de stress vanaf gehaald worden om terug te nemen als onderdeel van jou totale zijn? Wanneer heb je besloten om dat deel van jou te verbergen? Kijk onderweg ook naar welk geschenk er in het ontkende aspect besloten ligt. Wat doe je om niet een…. te zijn? En wat heeft dat je gebracht? Hoe meer schaduw er uitgewerkt wordt des te meer energie er vrij komt om dat te doen wat bij je past.

 

Om alles heel inzichtelijk te maken heb ik heel veel dingen die ik geleerd heb in de afgelopen jaren verzameld en gebundeld over projectie – re-activiteit – zelfafwijzing – het negatieve geloof – basisregels – patronen – werken vanuit het ideaal – denken/doen/zijn – spirituele connectie.

 

‘Van denken naar doen naar zijn’ heeft een grote overeenkomst met de integratie van de 4 krachten. Kennis is het product voor het brein en ervaring (emotie) is het product voor het lichaam. Nieuwe kennis kan dus nieuwe ervaringen maken. Het brein heeft de kennis opgeslagen en door deze nieuwe kennis te ervaren, leer je het lichaam wat het brein al geleerd heeft. Kennis die opgeslagen is zonder deze ervaren te hebben (met bijbehorende emoties) blijft alleen kennis (en blijft filosofisch). Heb je wel veel ervaringen met bijbehorende emoties, echter zonder hierover kennis te hebben, dan blijven deze ervaringen onbewuste ervaringen (= onwetendheid). Kennis hebben van én nieuwe ervaringen opdoen zijn essentieel voor veranderingen in je leven. Deze combinatie is verantwoordelijk voor het aanleggen van een nieuw netwerk in het brein. Er ontstaat een nieuwe staat van Zijn. Dit is een neurochemisch proces, wat ondersteund wordt door andere processen.

 

Reactiviteit is ook een onderwerp wat uitvoerig aan bod komt tijdens Leefblind 2. Niet van de spieren deze keer zoals in Touch for Health 3, maar van allerlei andere onbewuste 'dingen'. Het werkt een beetje hetzelfde als bij de spieren maar dan anders. Bij spieren weet je het meestal wel of je ze wel of niet hebt. Onbewuste reactiviteit, ik geloof dat we daar altijd wel last van hebben (bewust of onbewust). Jan Bommerez schrijft hierover: "Het reactieve zelf (stimulus-respons zelf, dat in ons wat reageert op prikkels) bestaat uit overlevingspatronen, uit verdedigingsreacties die werden gevormd tijdens ervaringen die fysiek of emotioneel als bedreigend werden ervaren. Het is ons onbewuste zelf, het zelf dat niet bewuste keuzes maakt maar reageert op het leven. Het is al het gedrag en al het denken en voelen dat gedomineerd wordt door ons onderbewuste. Dat is meestal meer dan 90% van ons leven. Het probleem is dat die reactiepatronen die éénmalig misschien nodig waren de rest van ons leven onbewust geactiveerd kunnen worden en meer en meer bepalen wie we denken te zijn. Het worden typische reacties die we zo gewoon worden dat we ons ermee identificeren zoals 'je gemakkelijk zorgen maken', 'veel piekeren', 'gemakkelijk boos worden', 'dichtklappen', 'wakker liggen', 'altijd voelen dat je iets moet doen', 'onrustige gedachten', etc. Het is wat we 'geworden zijn' in weerstand tegen het leven. Daarom is loslaten van alles wat je niet bent (jouw reactiepatronen) synoniem met meer en meer jezelf worden. Loslaten is vrij worden! En hier is het goede nieuws: je kunt loslaten leren!"
Tijdens Leefblind 2 leer je hoe je reactiviteit in reacties kunt onderzoeken en balanceren. Met kinesiologie kun je patronen doorbreken, zodat je weer de vrije keuze hebt in je reacties.
Ondertussen kun je misschien een korte oefening doen.

 

Wil jij ook dit materiaal in de vingers krijgen, de Pauselock zo inoefenen dat je het gevoel hebt dat je dit al jaren gebruikt?? In oktober start er een nieuwe Leefblind 1. Daarvoor heb je Touch for Health nodig. Te mooi om te laten liggen én de cursussen zijn niet duur!
Voor mij als trainer is het belangrijk dat ik zie dat de cursisten het geleerde toe kunnen passen en ik kan bijsturen daar waar nodig en extra uitdaag daar waar mogelijk.
Mijn trainingen zijn dus maatwerk voor de groep én voor ieder persoonlijk. Ik heb ook veel eigen materiaal wat ik tijdens de cursus uitdeel.
Hierdoor is het niet mogelijk om een dag te missen. Daarnaast is het oefenen met elkaar van een grote waarde om een eigen praktijk te starten of voor eigen gebruik binnen het gezin en omgeving. Oefening baart kunst ;-)

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.