Kinesiologie
Bewustzijn
Brein

Invisible

 

Allergieën?

 

De basis 5 balanceren is een methode om de vijf belangrijkste stoffen te testen en te balanceren. Deze basisstoffen zijn: Eiwitten, calcium, vitamine C, vitamine B en suiker. In dit item staat meer over deze 5 stoffen en wat dat betekent voor allergieën

Eiwitten

zijn de bouwstenen van je weefsels. Het lichaam is voor zijn dagelijkse functies afhankelijk van proteïnes. Het proteïne uit eimix komt hier het dichtst bij in de buurt. Vandaar dat dit het eerste testbuisje in de set is. Proteïne zijn belangrijk voor herstel, eigen natuurlijke opbouw (allergie voor jezelf)

Calcium

van je botten en voor je zenuwstelsel. Calcium is een belangrijke stof voor de lichaamsfunctie, stress verhoogt de behoefte aan calcium. Deze stof is belangrijk voor de stevigheid van het skelet, de bloedstolling, een gezonde zenuwfunctie, goede hartfunctie en een normale bloeddruk. Tekorten van calcium kan zich uiten in vermoeidheid, spierpijn, constipatie, hyperactiviteit, irritatie, hoge bloeddruk, onvermogen om te relaxen, slapeloosheid.
Verhindering van opname van calcium gebeurt bij te hoog eiwit/ vetgehalte en door oxaalzuur (oude kaas, champignons, bietjes, rabarber, spinazie).

Vitamine C

houdt je weefsels in conditie. Vitamine C is een belangrijke antioxidant, het is belangrijk voor de afweer, voor het immuunsysteem, voor het zenuwstelsel, bij de vorming van neurotransmitters (adrenaline, acetylcholine en serotonine). Verder speelt Vitamine C een rol bij ontgiften, verlaging bloedsuikerspiegel, omzetting van cholesterol en nog veel meer. Een tekort van Vitamine C kan zich uiten in frequent blaasontstekingen hebben, schimmel- of andere infecties, slechte bloedsomloop, huid- en spijsverteringsstoornissen.

Vitamine B

voor je hormoonstelsel en zenuwstelsel (prikkeloverdracht). Vitamine B-complex is nodig voor vele lichaamsfuncties, m.n. zenuwfuncties en enzymstofwisseling. Het is een anti-stress-vitamine, helpt bij een goede concentratie, ontspanning en opgewektheid. Suiker is in een bepaalde mate nodig om B- complex te laten functioneren. Een tekort kan zich uiten in hyperactiviteit, slechte concentratie, autisme, pijn, moeheid, huidproblemen, eetstoornissen, slaapproblemen, neerslachtigheid, verslavingen, rusteloosheid.

Suiker als brandstof

Suiker is nodig voor de normale opname en verwerking van de vitaminen uit het B- complex. Over het algemeen wordt suiker in een overdaad genuttigd in onze maatschappij, als een genotsmiddel. Het houdt ons letterlijk zoet. Suiker is een belangrijke anti-oxidant en wordt op deze manier veel gebruikt om verpakte voedingswaren langer goed te houden.

Elke basisstof is een mix van meerdere stoffen, die dagelijks gegeten en gedronken worden, en vormt een belangrijk onderdeel in de aanpak van allergische reacties op de alledaagse voeding. Als het lichaam er niet tegen kan, hebben deze stoffen een voortdurende ondermijnende werking op het afweersysteem.
Nadat deze basisstoffen zijn getest en eventuele onbalansen zijn gecorrigeerd, kan er gewerkt worden aan mogelijke andere allergieën op stoffen.
Het balanceren van de basis 5 kan al heel veel vervelende allergische reacties verminderen of laten verdwijnen.

Meer informatie over hoe een allergie in het lichaam werkt kun je vinden in Chemische klachten

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.