Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Wayne Cook

 

Wayne Cook blauwe achtergrond

De 'Wayne Cook' zorgt ervoor dat het brein en lichaam zich ontspannen. Ook lekker als je wilt gaan slapen!!

 

Het komt uit Touch for Health. Als je het zelf uit wilt proberen:

 

 

Afbeelding 1 = 'In de knoop':
Ga zitten of liggen en kruis de benen bij de enkels.
Strek de armen, duimen naar beneden, kruis ze, vouw de handen in elkaar en trek ze langs de borst omhoog.
Ontspan, adem in door de neus met de tong tegen het verhemelte; adem uit, ontspan de tong. Doe deze oefening gedurende één minuut.

 

Afbeelding 2 = 'Uit de knoop':
Zet na een minuut de voeten naast elkaar; plaats de vingertoppen ontspannen tegen elkaar en ga door met bovengenoemde ademhaling. Doe ook deze oefening gedurende één minuut.

 

De afbeeldingen zijn uit het boek: Kinesiologie. Lichamelijk en geestelijk in evenwicht. Auteur: Petra Gensler

 

Deze oefening verbind alle energie circuits in het lichaam in één keer en brengt de elektrische energie in het lichaam in beweging wanneer het geblokkeerd is. Het figuur 8 patroon van de armen en benen volgt de energie stroom van het lichaam. De vingertoppen aanraken balanceert en verbindt de beide hersenhelften.
In de Knoop helpt ook om naar binnen te gaan, te ontspannen en in het NU te zijn; Uit de Knoop helpt om je open te stellen voor dat wat zich aandient en weer naar buiten te treden.

 

De Wayne Cook techniek verbindt de energieën op een manier die een vloeiende doorstroming door het hele lichaam mogelijk maakt. Als gevolg van stress gaat het primitieve deel van de hersenen de voorhersenen overheersen. Het deel waarmee je denkt wordt afgesloten. De Wayne Cook-houding helpt om de energieën van beide beter te laten samenwerken. Bovendien helpt deze houding bij een verscheidenheid aan psychische problemen, waaronder verwarring, obsessies, dwangmatigheid, emotionele chaos, depressie en buitensporige angst. De Wayne Cook houding versterkt ook de energetische heelheid van het lichaam, zodat het minder kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en giftige energieën in de omgeving.

 

Wanneer je energie vervormd is, is wat je zegt ook vervormd. Iemand die naar je luistert ontvangt dikwijls niet de informatie die jij probeert over te brengen, omdat je boodschap vervormd wordt door de energetische chaos. Maar wanneer iemands energieën helder en gecenterd zijn, werkt dat net zo aanstekelijk.

 

 

 

Een video bekijken Hierin verteld Donna Eden meer over de Wayne Cook en zie je ook een variant.

 

Uit: Touch for Health 1

 

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.