Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

De glazen wand

glazen wand

 

Om onszelf een verkrampt leven te besparen, zullen wij iedere keer weer door de glazen wand van de stress heen moeten.

 

Coby Schasfoort heeft daar jaren geleden een boekje over geschreven, welke nu digitaal verkrijgbaar is (gratis) en nog steeds actuele informatie bevat oa met 21 oefeningen.

 

 

Om onszelf een verkrampt leven te besparen, zullen wij iedere keer weer door de glazen wand van de stress heen moeten.

 

Hoe harder en stijver wij ons opstellen, des te pijnlijker dat wordt. Wij lopen onszelf tegen het glas te pletter. Op elk ogenblik in het leven wordt er een glazen wand opgetrokken, om welke reden dan ook. Soms is het glas zo schoon, dat wij het niet in de gaten hebben en dan komen wij met een schok weer bij onze zinnen.

 

Misschien is het goed onze zinnen zo te gebruiken, dat ze, in samenspel met het brein, de body en de spirit, het glas al op afstand kunnen ruiken, voelen, horen, zien en proeven. Hoe beweeglijker wij blijven, des te beter dat gaat.

 

Misschien is educatieve kinese een hulpmiddel voor je.
C. Schasfoort-Spanbroek

 

 

Coby blij met stressHet boekje waar dit uit komt is nu digitaal verkrijgbaar via de site Zichtverbreders met een link onder de afbeelding van het boekje. Er staan ook 21 kleine oefeningen in het boekje. Doe er je voordeel mee ;-)

 

Voorwoord van Els Jansen bij de digitale editie.

De eerste druk van het boekje "Blij met stress" van Coby Schasfoort-Spanbroek verscheen in 1989, uitgegeven bij Ankh Hermes. De tweede druk kwam uit in 1992 en de derde druk in 2002. Langzaam maar zeker droogt de voorraad van deze boekjes op... jammer, want de inhoud van "Blij met stress" blijkt na bijna 30 jaar tijdloos en nog altijd zeer actueel!

 

Dankzij de technische mogelijkheden en de vrijgevigheid van Coby, ligt hier nu de digitale editie voor je, in e-pub of pdf- formaat

 

Ik ben blij en dankbaar dat de inhoud van “Blij met stress" vanaf nu weer voor een breed publiek beschikbaar komt, zodat ook jij je eigen stress kunt reguleren en mag kennismaken met ons prachtige vak kinesiologie!

 

Mocht je een cursus willen volgen, kijk dan voor inhoud en data op www.zichtverbreders.nl

 

Ik wens je veel leesplezier in dit humorvolle, herkenbare boekje "Blij met stress"!
Els Jansen
Kinesioloog en Trainer Zichtverbreders
April 2017

 

Ook op deze site staan de cursussen gepland

 

 

Nieuwste artikelen

Het elastiek tussen lichaam en ziel

 


Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Ik benader deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Het elastiek tussen hun lichaam en hun ziel is als het ware een beetje uitgerekt. Dat is ook zo bij kinderen met autisme, alleen in een extremere mate. BOEK

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is 'het enige essentiële kenmerk' daarvan diepgaande verwerking

 

Hoogsensitiviteit, eigenlijk is ‘het enige essentiële kenmerk’ daarvan diepgaande verwerking.

 

Nu is het natuurlijk wel zo dat dat behoorlijk wat consequenties kan hebben. Plus het kan ook nog zijn dat je daarnaast HB bent of dat er regelmatig gezegd wordt dat je ‘toch wat autistisch reageert’.
Wat ik de laatste (17) jaren geleerd heb over HB, autisme en (gaandeweg ook over) HSP én de nascholingsdag over HSP heb ik hieronder neergeschreven. Daarbij staat er per onderwerp een vergelijking/onderscheidt tussen deze drie (HSP-HB-Autisme). Dit voor een beter begrip van allen, niet om meer oordeel te scheppen. Het is nooit zo zwart wit als dat het hier staat.

 

Leefblind 2

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

 

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten.

 

Touch for Health

 

Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die het zelfherstellend vermogen verzwakken. Je lichaam gaat signalen afgeven. Soms luisteren we heel goed en handelen ernaar, soms vergeten we te luisteren en soms luisteren we wel maar begrijpen we niet hoe te handelen.

 

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

 

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.