Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Wayne Cook

 

Wayne Cook blauwe achtergrond

De 'Wayne Cook' zorgt ervoor dat het brein en lichaam zich ontspannen. Ook lekker als je wilt gaan slapen!!

 

Het komt uit Touch for Health. Als je het zelf uit wilt proberen:

 

 

Afbeelding 1 = 'In de knoop':
Ga zitten of liggen en kruis de benen bij de enkels.
Strek de armen, duimen naar beneden, kruis ze, vouw de handen in elkaar en trek ze langs de borst omhoog.
Ontspan, adem in door de neus met de tong tegen het verhemelte; adem uit, ontspan de tong. Doe deze oefening gedurende één minuut.

 

Afbeelding 2 = 'Uit de knoop':
Zet na een minuut de voeten naast elkaar; plaats de vingertoppen ontspannen tegen elkaar en ga door met bovengenoemde ademhaling. Doe ook deze oefening gedurende één minuut.

 

De afbeeldingen zijn uit het boek: Kinesiologie. Lichamelijk en geestelijk in evenwicht. Auteur: Petra Gensler

 

Deze oefening verbind alle energie circuits in het lichaam in één keer en brengt de elektrische energie in het lichaam in beweging wanneer het geblokkeerd is. Het figuur 8 patroon van de armen en benen volgt de energie stroom van het lichaam. De vingertoppen aanraken balanceert en verbindt de beide hersenhelften.
In de Knoop helpt ook om naar binnen te gaan, te ontspannen en in het NU te zijn; Uit de Knoop helpt om je open te stellen voor dat wat zich aandient en weer naar buiten te treden.

 

De Wayne Cook techniek verbindt de energieën op een manier die een vloeiende doorstroming door het hele lichaam mogelijk maakt. Als gevolg van stress gaat het primitieve deel van de hersenen de voorhersenen overheersen. Het deel waarmee je denkt wordt afgesloten. De Wayne Cook-houding helpt om de energieën van beide beter te laten samenwerken. Bovendien helpt deze houding bij een verscheidenheid aan psychische problemen, waaronder verwarring, obsessies, dwangmatigheid, emotionele chaos, depressie en buitensporige angst. De Wayne Cook houding versterkt ook de energetische heelheid van het lichaam, zodat het minder kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en giftige energieën in de omgeving.

 

Wanneer je energie vervormd is, is wat je zegt ook vervormd. Iemand die naar je luistert ontvangt dikwijls niet de informatie die jij probeert over te brengen, omdat je boodschap vervormd wordt door de energetische chaos. Maar wanneer iemands energieën helder en gecenterd zijn, werkt dat net zo aanstekelijk.

 

 

 

Een video bekijken Hierin verteld Donna Eden meer over de Wayne Cook en zie je ook een variant.

 

Uit: Touch for Health 1

 

 

 

Nieuwste artikelen

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

Verbinding zorgt voor meer integratie

 


Dat is hoe en waarom verbinding (het erkennen van en afstemmen op elkaars kwetsbare subjectieve werkelijkheid) zo'n prettig gevoel geeft: het zorgt voor meer integratie en daardoor voor een harmonieuzere, levendigere en gezondere manier van leven.

 

Integratie of chaos / rigiditeit


 

Psychische gezondheid kenmerkt zich door een stromende rivier van integratie, die kan vastlopen op de oevers van chaos en rigiditeit. Bij chaos ligt alles te veel uiteen zonder samenhang, bij rigiditeit wordt alles te krampachtig bijeen gehouden of juist onderscheiden. De meeste vormen van psychopathologie zijn op dit continuüm van chaos en rigiditeit te plaatsen. Het is belangrijk om de verschillende vormen van integratie in de Mind  te bevorderen om psychisch gezond te blijven. Daniel Siegel spreekt dan ook over het belang van een healthy mind platter , een psychische voedselschijf om onze gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk dat je tijd besteed aan slaap, fysieke bewegen, je ergens op focussen, naar binnen gekeerd zijn, ontspannen, spelen en contact hebben met anderen en dat daar een evenwicht in is.

 

Puberteit van Jeanne Meijs


Drie soorten puberteit:
Voor mij heel herkenbaar en het fijnste is, ik doe het zo gek nog niet met hoe ik erop reageer. Zo'n fijn boek voor als het met je kind niet zo gaat als je had gewenst.
Precies blz. 44 t/m 63 staan er volledig in (en meer)

Klik op http://bit.ly/PuberteitJMboek dan opent GoogleBoeken

 

 

 

 

Hoe ontstaan blokkades?

 

Energieblokkades of stagnaties ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Denk aan je gezondheid als een piramide. Die heeft vier zijdes: structuur, emotie, chemie en intellect. Eigenlijk wie jij van binnen bent. Er is ook een buitenkant: jouw situatie, bestaande uit geschiedenis, toekomst en waarheid. Al die aspecten werken voortdurend op elkaar in. Niet verbazend dus dat jouw lichamelijk en emotioneel welbevinden op allerlei manieren beïnvloed kan worden. Kinesiologie helpt je om de spanningen tussen de verschillende zijdes te herstellen richting balans of evenwicht.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.