Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Je bioklok herijken

 

klok verzetten1Zomertijd...Wintertijd... Bioklok ontregeld... Wanneer je moeite hebt met het verzetten van de klok zijn er een paar hele mooie manieren om daar iets aan te doen! Voor de visueel ingestelde onder ons heb ik er een afbeelding aan toegevoegd. Veel plezier ermee!

 

Masseer op zondag, de dag dat de klok net verzet is een paar keer (door de dag heen vanaf het moment dat je wakker bent tot het moment dat je naar bed gaat) ALLE genoemde punten, in de volgorde zoals beschreven, elk punt gedurende 20 seconden (totaal 12 x 20 sec = 4 min), te beginnen met het punt dat correspondeert met de tijd van de klok op dat moment. Masseer de punten zowel links als rechts. Fluitje van een cent! Veel plezier!

 

begin of eindpunten

 

ls je bijvoorbeeld om 10 uur gaat masseren begin je met het masseren van milt21 – dan ga je verder met hart1 – dunne darm1 – blaas1 – nier27 – kringloop9 – drieverwarmer9 – glablaas1 – lever14 – long1 – dikkedarm20 – en als laatste maag1. En om bijvoorbeeld 14 uur begin je met dunnedarm1 – blaas1..hart1). Masseer de punten zowel links als rechts op het lichaam (je masseert dus totaal 24 punten).

 

Uit betrouwbare bronnen heb ik een alternatief doorgekregen: Wat ook goed werkt en nog simpeler is, is het masseren van je eindpunt milt meridiaan aan de linker kant (=Milt21) en tegelijkertijd je oorschelpen na elkaar stevig, al masserend van boven naar beneden, van je hoofd trekken. Zeker bij kinderen heel eenvoudig, zo klaar en effectief! Met dank aan mijn collega Lilian Beeks.

 

Meer uitleg over het masseren van je oren.
Klinkt heel logisch omdat het masseren van je oren je beweging verruimt. Het milt21 punt heeft met je immuunsysteem te maken én het is één der grote regulatie-punten van alle uitwisselingen, zowel binnenin de mens zelf, als tussen mens en buitenwereld; het is het Grand Luo-Connecting Point - connects all Luo channels


Kijk wat bij je past en wat werkt Ik hoop dat het voor je werkt

 

 

Nieuwste artikelen

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

Verbinding zorgt voor meer integratie

 


Dat is hoe en waarom verbinding (het erkennen van en afstemmen op elkaars kwetsbare subjectieve werkelijkheid) zo'n prettig gevoel geeft: het zorgt voor meer integratie en daardoor voor een harmonieuzere, levendigere en gezondere manier van leven.

 

Integratie of chaos / rigiditeit


 

Psychische gezondheid kenmerkt zich door een stromende rivier van integratie, die kan vastlopen op de oevers van chaos en rigiditeit. Bij chaos ligt alles te veel uiteen zonder samenhang, bij rigiditeit wordt alles te krampachtig bijeen gehouden of juist onderscheiden. De meeste vormen van psychopathologie zijn op dit continuüm van chaos en rigiditeit te plaatsen. Het is belangrijk om de verschillende vormen van integratie in de Mind  te bevorderen om psychisch gezond te blijven. Daniel Siegel spreekt dan ook over het belang van een healthy mind platter , een psychische voedselschijf om onze gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk dat je tijd besteed aan slaap, fysieke bewegen, je ergens op focussen, naar binnen gekeerd zijn, ontspannen, spelen en contact hebben met anderen en dat daar een evenwicht in is.

 

Puberteit van Jeanne Meijs


Drie soorten puberteit:
Voor mij heel herkenbaar en het fijnste is, ik doe het zo gek nog niet met hoe ik erop reageer. Zo'n fijn boek voor als het met je kind niet zo gaat als je had gewenst.
Precies blz. 44 t/m 63 staan er volledig in (en meer)

Klik op http://bit.ly/PuberteitJMboek dan opent GoogleBoeken

 

 

 

 

Hoe ontstaan blokkades?

 

Energieblokkades of stagnaties ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Denk aan je gezondheid als een piramide. Die heeft vier zijdes: structuur, emotie, chemie en intellect. Eigenlijk wie jij van binnen bent. Er is ook een buitenkant: jouw situatie, bestaande uit geschiedenis, toekomst en waarheid. Al die aspecten werken voortdurend op elkaar in. Niet verbazend dus dat jouw lichamelijk en emotioneel welbevinden op allerlei manieren beïnvloed kan worden. Kinesiologie helpt je om de spanningen tussen de verschillende zijdes te herstellen richting balans of evenwicht.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.