Korte oefeningen
Bewustzijn
Boeken

Invisible

Breinknoppen

 

Vandaag zou ik iets meer vertellen over de breinknoppen masseren. Breinknoppen stimuleren de samenwerking tussen beide ogen en beide hersenhelften. Het bovenbrein wordt goed aangezet.

 

Energie in beweging brengen bestaat uit 4 stappen. De 4 stappen doen in de volgorde waarin ze beschreven staan, geeft extra resultaat omdat het een het ander stimuleert. Hieronder vind je de uitleg.

 

Water helpt ons om 'het hoofd koel te houden' en reinigt het lichaam. Water hoeft niet verteerd te worden en geeft dus direct nieuwe energie. Ook geleidt het energie, wat nodig is voor efficiënt leren (geitenpaadjes maken). Deze extra geleiding zorgt ervoor dat het stimuleren van de breinknoppen meer effect heeft.

 

Afbeelding1Breinknoppen (K27) stimuleren de samenwerking tussen beide ogen en beide hersenhelften. Het bovenbrein wordt goed aangezet. Dat is een goede voorbereiding op de Kruisloop, die daar ook een beroep op doet. K27 is ook het ‘master Yu Point’. Een Yu point is een punt die een connectie heeft met de andere meridianen. Op de blaas meridiaan zitten 12 Yu points. Het gaat hier om reflexpunten, met een directe werking op het orgaan dat het vertegenwoordigt. Deze punten zijn de meest effectieve acupressuur punten voor het balanceren van de gezondheid en de functies van het lichaam. Het openen van K27 door deze punten direct onder het sleutelbeen een paar minuten vast te houden terwijl je diep ademhaalt, verhoogt het voordeel van het gebruik van de spinale Yu points op de blaas meridiaan.

Masseren van de punten: Hou 1 hand over je navel en masseer met je andere hand de K27 punten. Wissel daarna de beide handen.

 

De Kruisloop activeert de samenwerking tussen het brein en het lichaam: tussen beide ogen, oren, handen en voeten, in coördinatie met beide hersenhelften. We gaan soepeler bewegen en gemakkelijker leren. De Kruisloop is een actieve beweging. Het is fijn om daarna te ontspannen.

 

De Wayne Cook. ‘In de knoop’ en ‘uit de knoop’ helpt ons om evenwicht te brengen in ons hele systeem. En ons heerlijk te ontspannen.

 

In de andere berichten staan linkjes naar de filmpjes over kruislopen en 'In en uit de knoop':

 


 

 

Nieuwste artikelen

Wees een goudzoeker

 


De geschiedenis van de Gouden Boeddha is een prachtige metafoor voor ons verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat we denken dat we klei zijn, maar dat iets in ons naar het goud blijft verlangen. Om onze essentie (ons goud) te beschermen tegen pijn in relaties hebben we er een kleilaag rond aangebracht, de persoonlijkheid. Omdat dat onbewust gebeurt (vaak beetje bij beetje en dat begint wanneer we heel jong zijn), weten we later in ons leven niets meer over onze onschuld, onze essentie. Telkens wanneer we gelukkig zijn, weten we dat er meer is dan klei. Het leven geeft ons af en toe een tik en onze eerste reactie is om de klei te versterken. Maar dan krijgen we een tik die een barst veroorzaakt. Het verdriet dat we dan hebben, brengt ons bij ons hart. De reis van de held is begonnen. We gaan op zoek naar ons ware zelf.

 

Verbinding zorgt voor meer integratie

 


Dat is hoe en waarom verbinding (het erkennen van en afstemmen op elkaars kwetsbare subjectieve werkelijkheid) zo'n prettig gevoel geeft: het zorgt voor meer integratie en daardoor voor een harmonieuzere, levendigere en gezondere manier van leven.

 

Integratie of chaos / rigiditeit


 

Psychische gezondheid kenmerkt zich door een stromende rivier van integratie, die kan vastlopen op de oevers van chaos en rigiditeit. Bij chaos ligt alles te veel uiteen zonder samenhang, bij rigiditeit wordt alles te krampachtig bijeen gehouden of juist onderscheiden. De meeste vormen van psychopathologie zijn op dit continuüm van chaos en rigiditeit te plaatsen. Het is belangrijk om de verschillende vormen van integratie in de Mind  te bevorderen om psychisch gezond te blijven. Daniel Siegel spreekt dan ook over het belang van een healthy mind platter , een psychische voedselschijf om onze gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk dat je tijd besteed aan slaap, fysieke bewegen, je ergens op focussen, naar binnen gekeerd zijn, ontspannen, spelen en contact hebben met anderen en dat daar een evenwicht in is.

 

Puberteit van Jeanne Meijs


Drie soorten puberteit:
Voor mij heel herkenbaar en het fijnste is, ik doe het zo gek nog niet met hoe ik erop reageer. Zo'n fijn boek voor als het met je kind niet zo gaat als je had gewenst.
Precies blz. 44 t/m 63 staan er volledig in (en meer)

Klik op http://bit.ly/PuberteitJMboek dan opent GoogleBoeken

 

 

 

 

Hoe ontstaan blokkades?

 

Energieblokkades of stagnaties ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Denk aan je gezondheid als een piramide. Die heeft vier zijdes: structuur, emotie, chemie en intellect. Eigenlijk wie jij van binnen bent. Er is ook een buitenkant: jouw situatie, bestaande uit geschiedenis, toekomst en waarheid. Al die aspecten werken voortdurend op elkaar in. Niet verbazend dus dat jouw lichamelijk en emotioneel welbevinden op allerlei manieren beïnvloed kan worden. Kinesiologie helpt je om de spanningen tussen de verschillende zijdes te herstellen richting balans of evenwicht.

 

www.begripdoorinzicht.nl maakt gebruik van cookies voor een optimale beleving van deze site.